Wat voor soort fotocamera koop je?

Als je plannen hebt om een fotocamera te kopen dan heb je tegenwoordig heel veel keuze uit verschillende soorten. Naast verschillende soorten bestaan er ook nog allerlei verschillende maten camera’s om foto’s mee te maken. De grote vraag is dan ook wat voor fotocamera het beste bij je past? Wat is je budget en wat voor soort foto’s wil je gaan maken? Ben je een beginnende fotograaf of draai je al wat jaartjes mee? De keuzes die je hebt zijn onder andere uit een spiegelreflexcamera, een systeemcamera, een compact camera, een instant camera, een middenformaat camera, een meetzoekercamera, een wildlife camera, een wegwerpcamera, een drone of een actioncam.

Een spiegelreflexcamera

Een van de soorten fotocamera’s waar je uit kan kiezen is een spiegelreflexcamera. Een spiegelreflexcamera is tegenwoordig ook beschikbaar voor beginners en niet meer alleen voor gevorderde fotografen. Het is een fotocamera waarbij je verwisselbare objectieven hebt en vele instelmogelijkheden waarmee je alle ruimte hebt om je foto’s naar je persoonlijke voorkeur te schieten. Door de spiegel krijg je exact het beeld in de zoeker te zien dat je vastlegt en met de verschillende lenzen kan je onder verschillende omstandigheden foto’s maken.

Een systeemcamera

Tegenwoordig zijn systeemcamera’s erg veel verkocht doordat het een combinatie is van de beste eigenschappen die een spiegelreflexcamera te bieden heeft en een compact camera. Een systeemcamera is een fotocamera die licht en compact is, maar toch verwisselbare lenzen heeft met de nieuwste mogelijkheden en technologieën. In tegenstelling tot een spiegelreflexcamera heeft een systeemcamera geen spiegel. Hierdoor is deze fotocamera een stuk lichter en compacter. Je kan met een systeemcamera geweldige foto’s maken en in een fractie van een seconde veel foto’s schieten. Systeemcamera’s zijn beschikbaar zowel beginners als gevorderden en worden tegenwoordig vaker aangeschaft dan compact camera’s vanwege de vele mogelijkheden.

Een compact camera

Tegenwoordig zie je dat compact camera’s steeds minder verkocht worden. Een compact camera is een fotocamera met een vast object dat gemakkelijk bediend kan worden. Simpelweg richt je je camera op datgene wat je wilt fotograferen en je klikt af. Het werkt een beetje als een wegwerpcamera, behalve dat het een betere technologie heeft en je kan in- en uitzoomen. Daarnaast zijn ze vaak goedkoop in aanschaf. Ook vind je binnen het assortiment van compact camera’s enkele waterbestendige camera’s terug die leuk zijn als je onder water foto’s wilt schieten. Je kan ook vaak op een lage kwaliteit filmen met een compact camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *