Fotografie

Wat ga jij doen met jouw foto’s?

Tegenwoordig hebben we allemaal onze mobiele telefoon op zak. Handig, omdat je altijd bereikbaar bent. Maar een ander voordeel van de mobiele telefoon van tegenwoordig is de camera. De telefoons van nu zijn uitgerust met een supermoderne camera waarmee je geweldig mooie en scherpe foto’s kunt maken. En dat je dan je telefoon met camera altijd bij je hebt, betekent dat je van al die mooie, bijzondere en grappige momenten een foto kunt maken. Helemaal geweldig, maar dan komt het volgende probleem in beeld: Wat ga je met al die foto’s doen?

Foto’s ophangen in een lijstje

De meest voor de hand liggende oplossing voor je foto’s, is deze af te laten drukken en op te hangen in een fotolijst. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Je hebt hele grote fotolijsten, waar je een posterformaat foto in kunt hangen, maar ook hele kleine fotolijstjes voor bijvoorbeeld een pasfoto. Daarnaast zijn er houten fotolijsten, fotolijsten van aluminium en kunststof modellen. Al deze lijsten zijn vervolgens weer verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals klassiek, barok of modern. Er is dus altijd wel een lijstje te vinden dat uitstekend past in jouw interieur.

Een (digitaal) fotoalbum maken

Een andere oplossing voor al die foto’s op je telefoon, is een fotoalbum. Je kunt een mooie fotoalbum kopen, waar je vervolgens je afdrukken in gaat plakken, maar het is ook mogelijk om met je foto’s een digitaal album te maken. Je hoeft dan niet in de weer met je afdrukken, maar plaatst ze in een online programma direct in je album. Het is zelfs mogelijk om teksten en andere versieringen erbij te plaatsen. Is je digitale album klaar? Dan laat je hem gewoon maken en heb je binnen een paar dagen een mooi tastbaar product in handen. 

Scrapbook

Helemaal hip is het scrapbooken. Een scrapbook is een boek waarin je op creatieve wijze je foto’s plaatst. Met mooie teksten, stickers, afbeeldingen en zelfs gedroogde bloemen maak je een geweldig geheel. Ook wanneer je niet creatief bent, is dit prima te doen. Je dient er even de tijd voor te nemen, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Wil je je hier verder in ontwikkelen, dan zijn er ook workshops en cursussen waarbij je alle tips en trucs leert om een zo mooi mogelijk boek te maken.

Fotowall

Heb je teveel foto’s om ze allemaal uit te zoeken, in te plakken en kun je ze niet allemaal inlijsten? Dan is een fotowall of fotomuur een leuk idee. Kies een gedeelte van een muur die je hiervoor wilt gebruiken, bijvoorbeeld in de hal, de keuken of de wc-deur, en begin met het plakken van de foto’s. Je kunt ze strak langs elkaar plaatsen, maar het is ook leuk om wat overlap te tonen. Je gasten, en jijzelf uiteraard ook, raken niet uitgekeken en steeds zie je weer nieuwe dingen, momenten en herinneringen. Zeker een aanrader!