Tips om een fantastisch fotoboek te maken

Heb jij een enorme stapel met fotoboeken van jouw jeugd op zolder liggen? Dan ben je niet de enige. Door het bekijken van deze foto’s waan je je weer even terug in de tijd. Je krijgt herinneringen terug die je allang was vergeten. Toch nemen steeds minder mensen zelf de tijd om een fotoalbum samen te stellen. Zonde, als je bedenkt hoeveel plezier je ervan kunt hebben. In dit blog leg ik je daarom uit hoe je gemakkelijk een fotoboek maakt.
 

Tip 1: Gebruik een online programma

Er zijn veel websites te vinden waarop je een fotoalbum kunt maken. Je kunt daar jouw foto’s inladen en standaard lay-outs kiezen die het programma aanbiedt. Dit kan erg makkelijk zijn, omdat je dan zelf niet na hoeft te denken over hoe je de foto’s bij elkaar wil plaatsen. Een ander voordeel is dat het programma vaak aangeeft of een foto voldoende kwaliteit heeft om af te drukken. Daarmee voorkom je dat jouw foto’s uiteindelijk onscherp blijken te zijn. Ook kan je zelf kiezen wat voor soort papier je wil en uit wat voor materiaal de kaft moet bestaan.
 

Tip 2: Plan een vast moment in

Een fotoboek maken is een activiteit die je steeds maar weer uit kunt stellen. Het is daarom een goed idee om een vast moment in te plannen waarop je er even voor gaat zitten. Dit kan bijvoorbeeld de week na jouw zomervakantie zijn, of misschien met kerst. Kies in ieder geval een moment waarop de kans groot is dat je genoeg tijd zal hebben. Je zal merken dat wanneer je er eenmaal aan begint, het hartstikke leuk blijkt te zijn.
 

Tip 3: Sorteer de foto’s die je maakt

Je kunt sneller aan de slag wanneer je de foto’s die je maakt gelijk in albums indeelt. Bij de meeste mobiele telefoons is dit vrij eenvoudig te organiseren. Als je er niet van houdt om veel foto’s op je telefoon te houden, kun je ze ook overzetten op een laptop. Hetzelfde geldt voor als je foto’s maakt met een digitale camera. Zorg er wel voor dat je af en toe een back-up maakt. Het zou namelijk zonde zijn als de laptop crasht en jij alle foto’s kwijt bent.

Met deze tips kun je zeker aan de slag en maak je binnen mum van tijd een prachtig fotoboek. Als je het niet per se snel en makkelijk wil doen, kun je een fotoboek natuurlijk ook nog steeds op de ouderwetse manier maken. Kies een mooi boek en plak het vol met afgedrukte foto’s of polaroids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *