koffer inpakken
Geen categorie

Sri lanka als vakantiebestemming

Met de wintermaanden in volle gang snakken veel mensen weer naar de warme zon. In de zomer wil je misschien wel op vakantie naar een verre bestemming om het beste uit jouw vrije tijd te halen. Rond deze tijd beginnend de kriebels over de vakantieplannen weer op te komen, en het is dan ook een uitstekend moment om uit te kijken naar verschillende opties. Een van die opties is om jouw vakantieweken door te brengen in Sri Lanka!

Voedselparadijs

Als er één ding is waar de mensen in Sri Lanka veel verstand van hebben, dan is het van lekker eten. In de grote steden vind je nog wel eens gerechten uit de internationale keuken, maar verder landinwaarts heb je dat niet meer. Hier kun je van de echte lokale gerechten genieten, en die zijn er in overvloed. Van Balaji Dosai tot Hot Hut, er zijn talloze nationale gerechten die het proberen meer dan waard zijn. Bovendien kun je simpelere gerechten al voor een paar euro vinden. Kip en rijst zijn hoofdbestanddelen in deze maaltijden, maar wel voorzien van heerlijke kruiden. Het eten is dus niet alleen heerlijk, de prijzen zijn ook erg aantrekkelijk.

Het is geen feestparadijs

Als je op zoek bent naar tropische feesten, dan ben je aan het verkeerde adres. In Sri Lanka kun je uitstekend van de rust genieten, zonder daarbij gestoord te worden door dronken feestgangers. Alcohol wordt wel geschonken, en een biertje kan er wel van af, maar over het algemeen is het drinken van alcohol geen gedeelte van de cultuur.

Prachtige natuur

Sri Lanka heeft een geweldige natuur waar verschillende landschappen onder vallen. Zo heeft het prachtige bossen met allerlei verschillende dieren. De stranden zijn uiteraard precies zoals je verwacht van een tropisch oord. Verder wordt de horizon versierd door machtige bergen en mistige valleis. De Sigiriya bijvoorbeeld is een rotsplateau in het midden van het eiland. Het is ontstaan door een vulkaan die eeuwen geleden actief was. Het is werkelijk waar een van de meest imponerende aanzichten die moeder aarde ons biedt.

Met een rondreis zie je het allemaal!

Het kan erg lastig zijn om in een onbekend gebied een goede vakantie uit te stippelen. Zonder het fijne te weten van buurten en andere factoren moet je dan een verblijf boeken. Ook is de kans groot dat je een geweldige ervaring misloopt, simpelweg omdat je er niets van wist. Door een volledige rondreis Sri Lanka te boeken weet je zeker dat jouw vakantie van A tot Z is uitgedacht. Mensen met kennis van de regio hebben voor jou de perfecte vakantie uitgestippeld zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Zo kun je optimaal van de vakantie genieten!