Prachtige shoot

Laatst had ik het geluk een mooie shoot te doen. Het was eindelijk weer als van ouds.

Corona fotografie

Tijdens de lockdown was het lastig om werk te vinden als fotograaf. Je bent toch een beroep dat dicht bij mensen komt. Veel van de shoots waren dus wat geforceerd. Ik heb in deze tijd vooral buiten foto’s van producten gemaakt. Binnen producten schieten kon niet omdat de meeste panden dicht waren, en mensen erbij schieten kon vaak ook niet omdat de visagie niet in de buurt mocht komen. Het zijn allemaal mooie foto’s geworden, maar ik had beheofte aan  iets meer. Gelukkig kon dat nu.

Aankomst

Ze hadden vast de lokale partytent verhuur leeg getrokken want er stonden een stuk of 3 grote tenten en een complexe stretchtent. Het thema was zomer borrel voor een drank merk dat ik niet verder zal benoemen. In de duinpan waar ze zaten was er een klein blikveld het natuurgebied in, welke perfect was voor een Woodstock achtige shot: zand zo ver het oog rijkt. Prachtig. De 10 modellen kwamen ook binnendruppelen op locatie, en we maakte ons klaar om te gaan schieten. Onder de grote tenten werden plastic kappen geplaatst zodat de visagisten hun ding konden doen. Het voelde heel even alsof het allemaal al voorbij was, en we weer terug bij het oude waren. Het was een hele multimedia operatie. Ik was voor de middag geboekt om de plaatjes te schieten, maar later zou er ook een filmcrew komen. Het was een interessante artistieke keuze.

Keuze

De marketeers hadden er namelijk voor gekozen de foto’s en het filmpje ietsjes anders van elkaar te maken. Ik deed mijn shoot in de middag, en bij de zakkende avondzon en avond wilde ze de filmcrew erbij hebben. Ik was wel blij dat het 12 uurtje van mij was, daar komen foto’s qua licht eens tuk beter uit. Ik vind de avondschemer zelf altijd gehaast fotograferen. Weinig tijd, veranderend licht, nee dankje.

Anderhalve meter shoot.

Een van de decormensen had de ondankbare taak om uit te meten of de modellen wel anderhalve meter uit elkaar zaten. Dat hij dan zelf maar al te vaak te dicht bij beide kwam om dat vast te stellen leek iedereen over het hoofd te zien. Hij had beter een driehoek kunnen nemen waar elke zijde anderhalve meter was zodat hij de ruimte ertussen kon meten. Corona shoots, niet mijn favoriet, wel lekker weer echt aan de slag te zijn.