Licht is belangrijker dan je denkt

Het is van groot belang om je woning goed te belichten, want het gebruik maken van goed licht is erg belangrijk. Door goed licht te plaatsen kun je beter tot rust komen, maar je kunt daarmee ook de productiviteit verhogen. Vaak wordt het licht nog echter onderschat en veel te weinig aandacht aan besteedt. Toch is het belangrijk om hier goed naar te kijken en om de standaard verlichting te vervangen voor een ander soort verlichting. Er zijn op het gebied van verlichting veel verschillende keuze mogelijkheden. In dit blog ga ik je daar wat meer over vertellen, zodat je een duidelijker beeld hebt van de impact die licht heeft op je dagelijkse inspanningen.

Voldoende daglicht

Allereest zal ik beginnen met het aankaarten van voldoende daglicht. Het is belangrijk om genoeg natuurlijk licht binnen te krijgen. Daarom is het hebben van veel ramen een groot pluspunt, want dat is een eenvoudige manier om genoeg daglicht binnen te krijgen. Daarnaast is het goed om zo nu en dan even een frisse neus te halen en om buiten een rondje te lopen. Met een overvolle agenda kan het lastig zijn om daar tijd voor vrij te maken, maar geloof me dat het uiterst belangrijk is om het mee te nemen in je dagelijkse activiteiten. Het is even een korte pauze waarin je je hoofd kunt leeg maken en daarna er weer vol tegenaan kunt gaan.

Verlichting in een ruimte

Wat betreft de verlichting voor binnen in een ruimte is het van groot belang om de juiste lampen te gebruiken, zodat je zo prettig mogelijk licht ontvangt. Met binnenverlichting voor bepaalde ruimtes bedoel ik voornamelijk de verlichting in je woning en de kantoorverlichting. Door optimaal licht te gebruiken vergroot je de productiviteit, want je kunt daardoor aan een langer stuk doorwerken. Daarnaast kun je met prettig licht beter tot rust komen en meer tot ontspanning raken. Het is verstandig om eens te kijken welk licht je gebruikt. In het geval dat je nog gebruik maakt van de standaard verlichting, dan kun je het beste kijken naar de mogelijkheden op het gebied van led verlichting. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een led paneel die je kunt installeren in je kantoorruimte. Je zult versteld staan van de positieve bijeffecten van de led verlichting.

Veel tijd achter een scherm

Tegenwoordig spenderen we elke dag ontzettend veel uur achter een beeldscherm. Of het nou hierbij gaat om een telefoonscherm, of een computerscherm, of je televisiescherm, de schermen produceren over het algemeen ongeveer hetzelfde licht. Het wordt ook wel blauw licht genoemd en dat is niet goed om dat een langere tijd op je ogen te hebben. Neem daarom op de zoveel minuten even een pauze van het scherm waar je achter zit.