Hoe decoreer jij je huis?

Wanneer je uit huis gaat of naar een nieuw stulpje verhuist, moet je de boel helemaal zelf inrichten en decoreren. Vooral dat laatste, dat is een hele kunst. Veel decoratie komt automatisch met het meubilair. Een aangeklede ruimte voelt al heel gedecoreerd aan maar als alles staat en er is niets extra’s zal de boel er toch nog wat kaal uitzien. In deze blog vertel ik je verschillende decoratie stijlen die nu helemaal in zijn. Voor welke interieurstijl ga jij? Lees mee!

Helemaal minimaal

De minimalistische stijl is een trend die nu in is. Bij deze trend houd je de complete inrichting minimaal. We zien veel neutrale kleuren en meubilair met een strak design. Veel ruimtes in deze stijl zijn aardig leeg en de decoratie zit hem juist in die leegte. Hier en daar staat dan wel een decoratie item als een plant of beeldje. Dit spring door de leegte extra in het oog. Met het minimale maak je dan de maximale indruk.

Veel en vintage

Het complete tegenovergestelde van de minimalistische stijl is de vintage stijl die we nu veel zien. Uit antiekwinkels worden de mooiste items gehaald en een tweede leven geboden. Vaak gaat deze stijl gepaard met veel kleuren en veel verschillende prints. De kleuren zijn meestal niet zo fel maar je kan er natuurlijk voor kiezen om een jaren 60 stijl aan te houden. Dat is ook vintage maar daarbij moeten de kleuren er wel uitspringen. Haal genoeg fotolijsten in huis en hang de boel voor met de mooiste herinneringen. Deze stijl is ook tof voor een studio of atelier. Als je als fotograaf aan het werk gaat of klanten ontvangt, maak je met deze stijlvolle inrichting meteen indruk. Eén fotolijst is natuurlijk niet genoeg om je werk te kunnen exposeren. Haal ook verschillende maten in huis zoals een fotolijst a4 om zo een speels effect op de muur te creëren.

Stoere aankleding

De stoere aankleding komt nu steeds meer op. Deze stijl kenmerkt zich met koud materiaal en donkerdere kleuren. Je zal veel grijs, metaal en steen tegenkomen. Deze stijl staat het beste in combinatie met industrieel meubilair. Je kan het heel simpel houden maar ook gek maken door het op te breken met een gek beeldje of kunstwerk hier en daar of een leuke print.

Huiselijk en warm

De laatste populaire stijl is de huiselijke. Je zal hier veel warme kleuren en materialen zien, veel dekentjes en bruintinten. Iedereen die binnenstapt zal meteen het hout, de planten en de kaarsen opmerken. Zo krijgt iedereen een warm en welkom gevoel. Omdat deze stijl al heel lang populair is, is er meer dan genoeg aanbod in spullen voor deze interieurstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *