Kamperen
Geen categorie

Handige dingen voor bij het kamperen

Kamperen is een vakantie die niet geschikt is voor iedereen. Het is namelijk best wel even afzien, om een week of langer zonder ook maar iets van luxe te zitten. Over het algemeen heb je geen internet of enig contact met de buitenwereld. Je kan ook niet even genieten van de luxe dingen die je thuis hebt, zoals een lekkere douche of een goede maaltijd. Ondanks dat kan het echt een geweldige ervaring zijn. Je voelt je echt een met de natuur, en het geeft je heel veel tijd om jezelf te ontdekken. Je leert een hele hoop dingen die je anders nooit zou leren. Ook met andere mensen kan het heel leuk zijn, omdat een goede bonding is. Maar wat zijn nou wat handige dingen om mee te nemen bij het kamperen?

Er zijn insecten in overvloed

Iets wat veel mensen niet realiseren bij het kamperen, is dat er een hele hoop insecten zijn in de natuur. En als je in het midden van het bos zit, zullen die allemaal op jou af komen. Dus kan het bijzonder handig zijn als je wat middelen hebt om je te beschermen van deze kleine beestjes. Gelukkig hebben we daarvoor tegenwoordig genoeg middelen waar je uit kan kiezen. Je hebt bijvoorbeeld insectenspray waar je jezelf mee kan bedekken zodat ze in ieder geval op je zullen rondkruipen. Voor bij het slapen kan een klamboe erg handig zijn om te gebruiken. Deze houdt alle vliegende beestjes tegen, en dan heb ik het met name over muggen. Want als je daar niks tegen doet, zul je helemaal lek geprikt worden. Want als dat gebeurt is het toch wel een kleine domper in je camping avontuur. 

Een warme maaltijd kan ook geen kwaad

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf een vuurtje te maken, wat erg leuk is. Maar dat is niet altijd even praktisch, en je moet er ook rekening mee houden dat het kan gaan regenen. Dan zit je met alleen maar nat hout, en wordt een vuurtje wel erg lastig om aan te houden. Daarom zijn er genoeg manieren om toch warm eten te kunnen maken, ook al kan je geen vuurtje maken. Je hebt kleine kook setjes die gewoon werken op batterijen, waar je altijd een kleine maar voedzame warme maaltijd op kan maken. En geloof me, zo’n warme maaltijd is ontzettend lekker als je daar in het midden van de natuur zit. Als je dat voor elkaar hebt, en lekker knus zonder insecten bij je tentje zit, is kamperen eigenlijk perfect!