Alles wat je moet weten over de Canon 5d

De Canon 5d is ideaal als je een goede kwaliteit camera zoekt die je voor iedere situatie kunt gebruiken. Het is een professionele full-frame spiegelreflexcamera in een handig, gebruikersvriendelijk formaat. Hij legt nauwkeurig momenten vast met veel details en rijke, heldere kleuren. Hiernaast is de camera ook snel, duurzaam en weerbestendig afgewerkt. De EOS 5D Mark IV is de nieuwste versie van dit model en heeft daarom ook de meeste voordelen. In dit artikel lees je alle belangrijkste informatie over deze veelzijdige camera.

Beeldkwaliteit en nauwkeurigheid van de Canon 5d

De Canon 5d legt de subtielste details nauwkeurig vast. Het beeld blijft zelfs bij lage lichtniveaus scherp en een nieuwe sensor zorgt voor extra helderheid en een fijne resolutie. Afhankelijk van wat voor sfeer je in je beeld wilt creëren, kun je kiezen op welke manier kunstmatig licht wordt gefilterd. Wil je nog meer vrijheid om onderwerpen overal in je compositie te kunnen plaatsen? Dan kun je voor de EOS 5D Mark IV kiezen: dit model heeft namelijk een extra groot focusgebied. Bovendien heb je met dit model de mogelijkheid om in 4K te filmen met een hoge resolutie.

Andere voordelen van de Canon 5d

Behalve het hoge beeldkwaliteit heeft de Canon 5d ook andere voordelen. De camera werkt snel, is bestendig tegen weersomstandigheden en gaat lang mee. Bovendien heeft hij een stille opnamemodus, waardoor het geluid van het fotograferen sterk wordt gedempt. Dit is niet alleen handig voor de rust van je omgeving, maar ook als je bijvoorbeeld dieren wilt fotograferen die kunnen schrikken van het geluid. Koop je het model EOS Mark IV, dan kun je genieten van extra voordelen, zoals verminderde reflecties, een aanraakbediening, een ingebouwde GPS en de mogelijkheid om 4K EOS-video’s te maken.

Accessoires voor de Canon 5d

Het is aan te raden om de Canon 5d te combineren met lenzen uit de L-serie. Verder zijn er nog allerlei accessoires die je toe kunt voegen aan je camera voor extra voordelen. Denk aan een stereo-richtmicrofoon om het geluidskwaliteit te perfectioneren, of een beschermende doek om jouw camera of cameralens tegen stoten te beschermen. Andere essentiële accessoires zijn een Speedlite flitser en een battery grip. En wil je een zo groot mogelijk draadloos bereik? Combineer je camera dan met een Wireless File Transmitter. Hiermee kun je bovendien de camera op afstand bedienen en gemakkelijk afbeeldingen naar je computer sturen.
Camera huren? Kijk op Gearbooker.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *